Spinning Floating Heart PointerThe Moon -->

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Mitä tapahtui vuonna 2014?

ALKUPALASANAT:
Ei ollut taaskaan kovin hohdokas(?) vuosi, mutta tässä sitä ollaan, edelleen keikutaan hengissä. En ole nauttinut uudesta vuodesta sairastumisen jälkeen - enkä oikein ennenkään sitä moniin vuosiin. Toivon todella, että kun tämä ajastettu teksti tupsahtaa julkiseksi, mulla on hauskaa ja olen turvassa. Toivottavasti tekin olette. Turvassa, ja edes hieman iloisia. Kiitos tästä vuodesta. Olette tärkeitä, ilman teitä en olisi se bloggaaja kuin olen. En edes olisi bloggaaja, sillä mitä olisi blogi ilman lukijoita? Jaksetaan kaikki vielä muutama tunti, niin vuosi vaihtuu, ja ehkä juuri tämä uusi vuosi tuo tullessaan meille valonpilkahduksia? Muistakaa, että tärkein uudenvuodenlupaus on se, että lupaatte pysyä turvassa. Ja sitä mä toivon teille kaikille: että ootte nyt, ensi vuonna, tulevaisuudessa, aina - turvassa. Kiitti ja kuitti! ♥

TAMMIKUU


Viilsin pahasti kolme kertaa, ja tämän johdosta kävin hoitelemassa haavojani ihan haavahoitajalla (?) asti. Voin huonosti ja kärsin sekavuudesta. Milka vaalensi mun hiukset ja värjäs ne ööh violetinliloiksi. Pidin niistä. Tää tapahtui samoihin aikoihin kun täytin kaksikymmentäneljä vuotta, ja kirjoitin että tää on ollut onnellisin syntymäpäivä vuosiin. En tahtonut kuolla kertaakaan. Valvoin paljon öiseen aikaan. Otin snakebitesit pois hmm about viiden vuoden (?) jälkeen. Aloin myös lisätä aikaisempaa isokokoisempia kuvia blogiini. Olo oli helvetin paska koko kuukauden, ja olin epätoivoinen. Tappelin blogin ulkoasun kanssa. Kuvioissa uudet hoitajat.

*tammikuun kuunnelluimmat TOP3:
Stam1na, Soil & Linkin Park

HELMIKUU


Postaus numero 500. Porukat muuttivat Vääksyyn. Käytiin Eetun, Milkan ja Petrin kanssa katsomassa Robocop. Haaveilin dreadlockseista ja pitkistä hiuksista, näin Nooraa ystävänpäivänä ja halusin edelleen kuolla. Meillä oli kaksi marsutyttöä "testissä"; Aleksanna ja Janelle. Vointi oli huono. Taisin tehdä pari videoentryä. Valvoin.

*helmikuun kuunnelluimmat TOP3:
Linkin Park, Hollywood Undead & Yellowcard

MAALISKUU


Marsut Taisto ja Urho saapuivat osaksi perhettämme. Ahdisti, shoppailin ja lahjoitin vanhoja pieniä rintaliivejäni hyväntekeväisyyteen. Siitä olin ylpeä ja iloinen. Ostin koko Routasisarukset - trilogian, ja rakastuin niihin. Ahdistusta, itsemurha-ajatuksia ja masennusta. Ostin uuden näytön koneeseen. Nukuin paljon. Lopulta aivan loppukuusta sinkkuunnuin. Välit Eetuun pysyi kuitenkin ok:na.

*maaliskuun kuunnelluimmat TOP3:
Placebo, Hollywood Undead & Linkin Park

HUHTIKUU


Löysin nykyisen kämppäni heti alkukuusta. Kävin Nooran luona Jkylässä, oli mukaisaa! Pelkäsin, ettei mun kuntoutustukea uusita. Ihastuin ja petyin. Kuntoutustuki uusittiin kuitenkin; lääkärin kanssa puhuttiin vuosien kuntoutumisesta ja siitä etten luultavasti koskaan voi hankkia itselleni ammattia. Valvoin taas paljon. Join paljon Pepsi Maxia. Pohdin edelleen kuolemaa, ja sen ajattelun kroonistumista. Kävin isovanhempien mökillä kesän ekassa saunassa.

*huhtikuun kuunnelluimmat TOP3:
PMMP, Pariisin Kevät & Metric

TOUKOKUU


Sain kämpän avaimet, Eetun äiti aiheutta mulle raivokohtauksen haukkumalla mua jonka seurauksena hajotin mun kännykän heittämällä sen betoniin. Kuolema kärkkyi edelleen olkapäälläni. Muutin uuteen kämppääni Lahden keskustaan. Voin jälleen todella huonosti, kuulin harhoja uudessa asunnossani. Uudet hoitajat eivät tunnu ymmärtävän mun hätääni, sanovat vain että "olet vahva nainen, kyllä sä selviät kuten ennenkin". Tunsin itseni taakaksi koko perheelle, kun muuton jälkeiset asiat (esim. laatikoiden purkaminen) ei ottanut sujuakseen - ja muutenkin. Kävin Milkan ja Petrin kanssa istumassa iltaa. Viilsin. Laskin 95120mg:aa unohdusta. Sivoska kävi luonani. Porukoita ahdisti kun vietin niin paljon aikaa niillä - samoin mua. Kävin blogimiitissä ja loukkasin polveni.

*toukokuun kuunnelluimmat TOP3:
Djerv, PMMP & Metric

KESÄKUU


Oltiin Eetun kanssa vähän on-off -tilanteessa. Laura lähti keskuudestamme oman käden kautta. Sivoska kävi taas. Mulla oli helvetin pakottavia ja vaikeita itsemurha-ajatuksia. Kärsin pakkoajatuksista, ahdistuksesta, kuolema-ajatuksista, peloista, paranoiasta... Olin lievästi harhainen. Ostin uudet silmälasit. Värjäsin mun vaaleanrusehtavat hiukset takaisin mustaksi serkun avustuksella. Vietin aikaa Eetun kanssa.

*kesäkuun kuunnelluimmat TOP3:
Sandhja, Lana Del Rey & Linkin Park

HEINÄKUU


Pelailin tietokoneella, innostuin pitkästä aikaa siitä. Puhuttiin polilla hoitajien kanssa semipaljon lapsuudestani ja sen traumoista. Jessica jätti tämän maailman samalla tavalla kuin Laura. Iida kävi luonani Lahdessa. Kävin Wilman luona Helsingissä, ja siinä samalla vierailimme Korkeasaaressa. Ajoittain voin paremmin, suorastaan hyvin, ajoittain sitten paljon huonommin. Opamoxia, pelkoja ja ahdistusta.

*heinäkuun kuunnelluimmat TOP3:
Yellowcard, Iggy Azalea & Gossip

ELOKUU


Syötin sorsanpoikasia porukoiden rannassa kädestä. Hengailin Eetun kämpällä. Kirjoitin että "mä elän jatkuvasti tulevaisuutta varten ja harvoin hetkessä". Oli myös Eetun tuparit, jotka tais kestää lopulta kolmatta päivää. Otin nännilävistykset. Mulle ja Nooralle tuli yhteistä ystävyysmatkaa täyteen kaksikymmentä vuotta. Valvoin. Uskaltauduin ensimmäistä kertaa yksin kämppäni parvekkeelle. Pelkoja. Ostin bussiliput Onnibussilta lokakuuksi että matkustaisin Nooran luo. Öiseen aikaan kuiskattuja "mä en jaksa enää" -sanoja. Kuukausi lopetettiin #kutsumua -haasteeseen.

*elokuun kuunnelluimmat TOP3:
Paramore, Angel Haze & Nancy

SYYSKUU


Gabi takutti mun pään. Alettiin vihdoin polilla tehdä dissosiaatio- ja traumakyselyä. Tilasin ja söin elämäni kalleimman pitsan keskellä yötä. Kirjoitin blogissani olleen kyselyn perusteella pienen mielipidetekstintapaisen, eli lähinnä jaarittelin ja höpötin. Olin mielestäni maaninen; välillä pulssi hakkasi 120 ja sain Goldbergin nettimaniatestistä vaikean manian pisteet. Oli Viivin syntymäpäivät, joista selvisin jännityksestä huolimatta. Suunnittelin ottavani tatuoinnin sen kunniaksi että isovanhemmat ovat olleen 50 vuotta naimisissa. Otin yliannostuksen, päädyin Akuutti24:ään juomaan lääkehiiltä ja keskustelemaan psykiatriselle sairaanhoitajalle. Puhuin itseni ulos tilanteesta. Voin huonosti.

*syyskuun kuunnelluimmat TOP3:
BABYMETAL, OVERWERK & Nancy

LOKAKUU


Kukaan ei uskonut että olen (ollut) maaninen. Kävin ensimmäistä kertaa ikinä sienessä. Itkin eniten pitkään aikaan - kerralla koko Niagaran putouksen. Eetu kävi mun mukana lääkärintapaamisessa. Vierailin Nooralla Jkylässä ja kävimme Apulannan keikalla Lutakossa. Anksilonin annostusta nostettiin koemielessä. Soitin Kriisipuhelimeen ensimmäistä kertaa. Puhuin lääkärille siitä, etten halua tavata enää toista hoitajistani ja sen piti olla fine. Deprakinen alasajo lääkelistaltani aloitettiin. Massiivista ahdistusta. En koe enää saavani Opamoxista vastetta. Päätös tuli siitä, että jatkankin samojen hoitajien kanssa.

*lokakuun kuunnelluimmat TOP3:
Haloo Helsinki!, Blues Pills & La Dispute

MARRASKUU


Mystisiä oloja suuntaan ja toiseen. Pakkoajatuksia itsensä satuttamisesta. Aaltoilin. Aloitin laihduttamisen. Kirjoitin hoitajille kolme A4-sivua tekstiä. Raha-asiat vaivasivat ja olivat aina vain vituillaan. Vuoroin valvoin, vuoroin nukuin. Viilsin. Vihasin kehoani, halusin laihtua, muistelin vanhoja aikoja kun olin pieni. Tasa-arvoinen avioliittolaki (tai miksikä tahtookaan sanoa) meni läpi, ilonkyyneleet. Kaksi vuotta Annun kuolemasta ja mä koin edelleen syyllisyyttä siitä. Sain BDI:stä 51 pistettä, olin helvetin väsynyt koska sain vain joka toinen yö unta.

*marraskuun kuunnelluimmat TOP3:
Taking Back Sunday, Ruger Hauer & Metric

JOULUKUU


Iida tuli Lontoosta kylään. Juotiin laittoman paljon Pepsi Maxia ja nauroin enemmän kuin aikoihin. Tunsin pakottavaa tarvetta yliannostaa - useasti. Olin väsynyt ja voin huonosti. Masensi ankarasti. Laihduin. Sain villatakkujatkoja postissa - kahdesti. Ahmin välillä salaa, vaikka samalla yritän laihduttaa - ja olen onnistunutkin siinä. Oli outoja flunssaisia oloja; särki ja kolotti ja oli pientä lämpöä. Sivoskan piti käydä, mutta peruin koska koin itseni niin flunssaiseksi. Tilattiin Katien kanssa merinovillaa (minä ihan liikaa) ja päätettiin että tehdään niistä yhdessä villatakkuja. Yritin vihdoin saada Routasisarukset - trilogian vikan osan loppuun. Valonpilkahduksia. Tilasin itselleni vaatteita hm.comista. Tuli joulu, olin sekä iloinen että vittuuntunut että väsynyt ja masentunut. Ostin domainin ja tällä hetkellä olen Katien seurassa viettämässä parasta uutta vuotta vuosiin. Nih.

*joulukuun kuunnelluimmat TOP3:
Lasten Hautausmaa, Taking Back Sunday & CMX

vuoden top10 artistit
1. Lana Del Rey x488
2. Metric x446
3. Linkin Park x408
4. Placebo x407
5. Hollywood Undead x390
6. Taking Back Sunday x347
7. PMMP x319
8. Sandhja x299
9. Apulanta x298
10. Stam1na x295

( *musiikkitilastotiedot lisätty jälkikäteen 2016 omaksi iloksi )

- -

Parempaa vuotta 2015 teillekin!

8 kommenttia :

 1. Oon tienny sun blogin olemassaolosta vasta ihan vähän aikaa, mutta se mitä oon kerenny jo lukea on ollu mielenkiintosta. Oot tosi vahva ja mä ihailen sua. Ite elän just nyt elämäni paskinta uuttavuotta kotona vanhempien kanssa, samalla kun suurin osa ihmisistä juhlii isoilla porukoilla vuoden vaihtumista. Tänään iltapäivästä lähtien pidättelin itkua ja äsken piilouduin mun huoneeseen itkemään. Sitä siis että oon yksinäinen. Mulla ei oo kavereita. Tuntuu ihan vitun paskalta, tää yksinäisyys. Ahdistaa. Sit mä rupesin taas lukemaan sun blogia, sun ihanaa blogia. Mä en tiedä miks avauduin sulle tälleen, musta kai vaan tuntuu että sulle on helppo puhua, ja että saattaisit ehkä ymmärtää. Oon 16. En oo ikinä aiemmin puhunu tästä kellekkään, enkä tiedä tajuuko kukaan että mä oon yksin.

  Monta kaveria sulla on?

  Oot ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ihanasta, mutta surullisesta kommentista! tiedän todella, mitä on olla yksin. että kyllä mä ymmärrän! mulla on kavereita kyllä monta, mutta näen heitä todella harvoin, koska suurin osa asuu kaukana. todella läheisiä on muutama, sellaisia joihin voin luottaa. :) kiitos paljon kommentista, mulle saa tulla koska vain juttelemaan! ♥

   Poista
 2. Tämä ei vuosi ei todellakaan ollut helppo. Toivottavasti ensi vuosi on parempi sinulle (ja minullekin, tosin siihen ei ihan hirveän paljon tarvita). Parin päivän päästä on vuosi siitä, kun näin Lauran viimeisen kerran. Tiedän jo, että ei ole luvassa kovin helppo päivä.

  Hyvää uutta vuotta! Onneksi olet ja olet tosi kiva ihminen. Toivottavasti nähdään ensi vuonnakin. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ tsemppiä tuohon päivään. hyvää uutta vuotta ja toivottavasti todellakin näemme! :3 ♥

   Poista
 3. Ei oo ollut kyllä helppo vuosi, mutta saat olla ylpeä että oot jaksanut <3 oot oikeesti vahva nainen, tosin se ei kyllä oikeuta sitä että apua ei anneta sen takia kunnolla...

  Hyvää uutta vuotta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ;____; ♥ ja samoin hyvää uutta vuotta :3!

   Poista
 4. Kunpa mä voisin auttaa sua. Kunpa mä voisin vaan pyyhkii kaiken ahdistuksen, pahan olon, itsemurha-ajatukset ja kaiken satuttavan pois. Oot älyttömän rohkee kun puhut itsestäs ja ajatuksistas täällä ja mä niin toivon, koko pienestä sydämestäni, että sä paranet, että sulle tulis vielä parempi olo. En edes tunne sua tai puoliakaan siitä, miten vaikeeta sulla on ja löysin tän blogin ehkä kaks päivää sitten mutta nyt jo musta tuntuu että haluun seurata sun matkaa. Haluun vaan sanoa, että sä ansaitset kaiken onnen ja hyvän mitä maailmassa on vaikka susta tuntuis ihan päinvastaiselta. Sä oot vahva, kaunis, arvokas. Mä uskon siihen. :) Onnea ja rauhaa vuodelle 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥♥ kiitos, tällaiset kommentit ovat... vain sydäntäsärkevän ihania! AAAAAAAA!! KIITOS!

   & samoin sinun vuoteesi 2015!!

   Poista