Spinning Floating Heart PointerThe Moon -->

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Ehkä olen vain tyhmä, ehkä en vain välillä ymmärrä

Päätin hetken mielenhäiriöstä(?) soittaa vielä Akuuttiin. Niin jotenkin törkeää palvelua taas (kuten yleensä tällaisissa keskuksissa, hätäkeskus mukaanlukien). Keskustelu meni suurinpiirtein näin:

- Moi, soitin eilen ja oisin halunnut jutella psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa mutta hän oli varattu...
- Jaa mikä hätä sulla oikeen on?
- Ööh, on paha olla ja ahdistaa ja ajattelin että ois hyvä puhua jonkun kanssa... Hieman itsetuhoinen myös.
- No luulen kyllä ettei se ota puheluita vastaan mut... Odotas hetki siellä linjalla.
*kamalaa pimputusrimputusmusiikkia aivan liian pitkään, pää meinaa räjähtää*
- Joo no kuule ei se suostu ottamaan puheluita vastaan. Sun pitää tulla tänne päivystykseen jos haluat jutella.
- ...tuota en mä oikein pääse.
- Missä sä asut?
- ...Lahessa?
- No mikset pääse??!
- No kun oon tääl porukoilla ja ne on juoneet saunaoluet ja ...
- No taksit kulkee! Ja jos oikeesti oot itsetuhoinen niin tilaa ambulanssi!
- No mut... Okei. Mut kiitos.
*se mutisee jotain ja sit puhelu katkeaa*


Katsoin sitten puhelun päätteeksi paljonko täältä maksaisi taksi PHKS:ään. About 65€, matkaa melkein 40km. Ja tuo oli siis vain laskurin arvio. Juuh elikkäs mulla on about 10€. Ja lanssi? No, epäilen että ne tuskin lähettäis sitä kun kertoisin että en mä ole tappamassa itseäni. Sanoisivat hätäkeskuksessa vain että "tilaa taksi". Tääkin on koettu. Silloinkaan ei ollut rahaa kun Annulle tilasin Myrkytystietokeskuksen ohjeesta lanssia. Kello oli neljä aamuyöllä ja hätäkeskuksesta sanottiin vain että LAINAA JOLTAIN SUKULAISELTA RAHAA. Entä jos ei ole sukulaisia Lahessa? Entä jos ne asuu kaikki vieraalla paikkakunnalla ja niillä on vielä eri pankki ettei rahat siirry samointein? Silloinkin kun lopulta päästiin mun viimeisillä rahoilla päivystykseen niin sanoivat että onneksi tulitte ettei maksa poksahtanut. En välillä ymmärrä. Tätä maailmaa.

Meni fiilikset soittaa sinne Kriisipuhelimeenkaan. Ylipäätään nyt oon vaan jonkinlaisen raivon ja hämmennyksen vallassa. No, ainakaan just nyt ei ahdista. Tosin en taas muista montako Opamoxia olen tosiasiassa ottanut. Tuntuu kauheelta narkilta, että haukkumaan vaan. Mut aion kyllä sanoa maanantaina puhelimessa lääkärille ettei kaksi Opamoxia päivässä vain riitä, ne eivät pidä mun ahdistusta loitolla, se on nyt päässyt taas niin suunnattomiin mittakaavoihin. Ei huvita nukkuakaan. Mikään ei nyt oikein iske. Hieman on nälkä, tiedän että keittiössä ois maissilastuja, ja varmaan ahmin ne tässä yön aikana. Ainakin osan. Tavallaan tekis myös mieli viiltää oikein kunnolla, mutta toisaalta en jaksa. Laiskuus on joskus hyvästä. Nyt. Jatkan dataamista (aamuun?).

np: ☽ WIICCA ☾ - Dark blue hair 

4 kommenttia :

 1. Sama homma tuon viiltämisen suhteen... Ja muutenkin tämä (ja muutkin toki, mutta tämä erityisesti) on kuin mun suusta.

  Koeta jaksaa, vaikka tää maailma on paha paikka.

  VastaaPoista
 2. No jo on hyvää palvelua taas :o Muistan että itse soitin kerran paniikissa hätänumeroon kun kaveri oli vetänyt pilleriöverit eikä ne uskoneet mua kun olin humalassa. Kyllä ne sitten toisen soiton jälkeen lähetti lanssin...

  Lähetätkö sen koodin mulle? Osaatko selittää miten se asennetaan? Lisään sut Facebookissa!

  VastaaPoista
 3. sun pitää elina opetella sanomaan asiat hieman liioitellusti terveydenhuollossa. niin paskaa kuin se onkin, jos yhtään vähättelee omia ongelmia, ei saa hoitoa.
  en nyt siis tarkota että tää ois sun vika
  mitenkään, mutta pakko mikä
  pakko kun ei kukaan muuten usko :(( sanoisit ens kerralla että oon ollu pitkään itsetuhoinen ja mielestäni itsemurhavaarassa ja tarvitset apua.
  toivon ettet ota tätä mitenkään syyllistävänä kommenttina, mut oon saanu sun blogista sellasen käsityksen, että oot vähän enemmänkin kuin "hieman" itsetuhoinen. :|
  olet tärkeä ja arvokas ihminen ja ansaitset kunnon apua koska sulla on hätä. se on muuten vittumaista kun kriisipuhelin on aina tukossa. yhen kerran vaan oon päässy linjoille, siellä oli joku tosi mukava tyyppi joka jutteli mun kans jonku aikaa ja rakentavasti ja lopuksi käski soittaa päivystykseen koska oli yöaika ja olin tehny itelleni jotain. voisinpa lainata sulle ne taksirahat. äh. haluaisin vaan että saisit vihdoin kunnollista apua. oon nähny liian monta kertaa ihmisiä (ja ollu sellanen iteki) jota ei kuunnella oikeasti ja tosissaan. tää mielenterveyshuolto suomessa on niin perseestä joskus. vaikka onhan täällä onneksi edes jotain palveluita, mutta ärsyttää kun ihmisiä pompotellaan ja käsketään lainaamaan sukulaisilta rahaa että pääsee hoitoon henkeä uhkaavassa tilanteessa. voi vittu sentään. mutta oikeasti, ens kerralla VAADI sitä apua ja jos muu ei auta niin liioittele! se ei tee susta pahaa ihmistä, joskus on vaan niin tehtävä.

  VastaaPoista
 4. Argh nään aina punasta ja tekee mieli juosta seinän läpi, kun luen että joku on saanut taas VAIHTEEKSI huonoa palvelua jostain mielenterveyspaikasta..Tekee niin pahaa, kun ihminen joka oikeasti tarvitsisi apua, ei sitä saa vaan sitä vähätellään ---> pahennetaan oloa. Luulis nyt, että mielenterveystyöntekijät tietäisi sen, että se vähättely nostattaa itsetuhoista fiilistä entisestään. Missä helvetissä ne on oikeen koulutuksensa saaneet?!

  Niin hyvä idea tuo aiemman kommentin liioittelu. Se vaan on helpommin sanottu kuin tehty, itse oon mennyt monta kertaa hakemaan apua ajatellen, että "nyt mä kerron kuinka mä aion tappaa itseni" ja sitten mä sanon ihan toista... "no oon mä nyt vähän itsetuhoinen mutta en mä tiedä... *muminaa*". Kun sitä apua vaan osaisi / uskaltaisi vaatia, niin asiat vois oikeesti olla helpompaa :(

  Koita nyt pärjäillä, virtuaali hali täältä kun en oikeasti pääse halaamaan ♥

  VastaaPoista