Spinning Floating Heart PointerThe Moon -->

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Happea


Väsyttää. En halua kirjoittaa, mutta enemmän haluan välttää nukkumista. Jokin estää mua. Vaikka tiedän pian kaatuvani sänkyyn, jokin käskee vielä hetki valveilla. Ja mitäpä muutakaan mä tekisin kuin kirjoittaisin. Vainoharhat pyörivät päässä, ahdistus rinnassa, väsymys kehossa ja pakkoajatukset nostavat katseensa jossain mun sisällä. Olen väsynyt. Oi äiti, tule hakemaan minut pois; saduissakin kiltit lapset aina pelastetaan. En ehkä vain ole ollut tarpeeksi kiltti.

Mä en jaksa puhua. Haluaisin, mulla on kova tarve puhua, mutten voi enkä jaksa. Pitäisi selittää asioita, ajatella, mutta musta ei irtoa mitään. Ja huomenna pitäisi olla voimia puhua hoitajille. Oksettaa ajatuskin puhumisesta. Oksettaa, vaikka olen odottanut sitä koko kuluneen pitkän viikon. Pelkään, että vain valehtelen niillekin. Valehtelu tulee luonnostaan, tekohymy ja mukahauskat jutut. Mä haluan viiltää kurkkuni auki että ihmiset uskoisivat: EN VOI HYVIN.

Mutta. Sehän olisi vain huomiohuoraamista. Naurettavaa. Säälittävää, paitsi ettei mua voi edes sääliä. Päästä jo irti siitä sairaudestas, kamoon, oot aikuinen, et voi esittää enää tollasta. EI MUA MIKÄÄN VAIVAA. Ja mä tunnen ne syyttävät katseet selässäni; ne poraavat tiensä rintakehän läpi. Ja mä tiedän miten hoitajat nauraa mulle kun suljen sen oven; mä kuulen sen sen oven läpi. Ja sä et voi kuvitella kuinka pahalta se tuntuu; varsinkin kun se on täyttä totta mulle.

Lyön itseäni taas. Samaan kohtaan; mustelma alkaa jo tummua ja haalistua. Se ei ole enää juurikaan kipeä, joten lyöminen on helppoa. Huomenna pääsen käymään kämpillä; pitää kai napata pari terää mukaan ja piilottaa loput. Mä en ehkä selviä viiltämättä enää kauaa, ahdistus kasvaa, tuska kasvaa, himo kasvaa sietämättömäksi. Ja taas kuulen naurun korvissani, ja ne ilkkuvat sanat ja ilkeät katseet. Harva ymmärtää, harva tietää, harva uskaltaa olla mun puolella.

Olen yksin ja se pelottaa.

np: Kuudes Silmä - Kuollut mies

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti