Spinning Floating Heart PointerThe Moon -->

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Levoton

Kello on kymmentä vaille puolenyön, ja viimeisen kahdenkymmenenneljän tunnin aikana olen oletettavasti nukkunut vain kaksi tuntia. Oletettavasti, koska on kovin hankala hahmottaa mistä päivä alkaa, ja mihin toinen päättyy. Olen yrittänyt kalenterin ja kellon ja laskimen ja kaiken avulla mutta en pysty havainnoimaan aikaa oikein; niin kuin pitäisi. Aamulla autossa keho alkaa krampata ja nykiä väsymyksestä, mutta tää helpottuu nukuttuani ne pari tuntia (en olisi kylä pysynyt hereilläkään, vaikka toisaalta havahduin jatkuvasti hereille unestani), joten tämä on kai ihan hyvä juttu - että nukuin, että loppui. Kävelen Milkaa vastaan Sokokselle ja askel horjuu ja pitää keskittyä jotta maa pysyy paikallaan ja allani. Sormistani katoaa tunto ensimmäisten parinkymmenen metrin matkan aikana ja oudoksuttaa, sillä en koskaan palele - varsinkaan käsistäni, varsinkaan ulkona. Seison hetken ulkona odottaen, kunnes on pakko paeta sisälle tai sormeni menevät kuolioon. Milka saapuu, ja näyttää niin kovin tutulta ja samalta ja turvalliselta - ja aivan helvetin vieraalta. On outoa puhua ääneen, ja sitten en osaakaan enää lopettaa.

Kiertelyä ja kaartelua ja kauppoja ja ihmismassoja ja jonoja meikkihyllyille ja kahvila (syön juustokakkuani niin kauan että jäälatesta sulavat jäät ja Milkan ilme on suhteellisen tuskainen - anteeksi! - enkä edes aloita siitä kauanko kesti vielä kipata se laimea jäälatte alas) ja uudet silmälasinikin noudimme ja hämmennys kun koroton+kuluton maksuaika olikin kaksi vuotta yhden sijaan ihan automaationa, mutten valita, en. Pyörähdys polilla. Ahdistus, kun hoitajani huoneen ovi on auki ja niin kovin lähellä kansliaa, ja muita siinä käytevällä, enkä näe ketä odotustiloissa istuu. Kysyn papereitani - todistuksia, lausuntoja, päätelmiä, kaikkea ja/tai jotain. Saan vastaukseksi, että olen oikealla luukulla, mutta papereita luovutetaan vasta täytettyäni anomuslomakkeen, joka lääkärin pitää hyväksyä. Paranoia iskee; mistä helvetistä tuo vieraan näköinen kanslianeiti tietää mun ulkonäön mistä se tietää mistä ei se voi ei ne ole voineet niin tarkkaan infota että tuolle et anna paperaita onko mun kuva liimattu sinne tiskin toiselle puolelle ja se tarkisti miksen seurannut sen katsetta tarkemmin jos se vaikka vilkaisi? Mutta käytännössä tämä taitaa aika varmasti tarkoittaa sitä, että mä en niitä papereitani ulos saa. Ne on lääkärin takana, ja kaikki mitä mä olen koskaan saanut omista potilaskertomuksistani ja -tiedoistani on se puoliksi täytetty B-lausunto viime keväänä, jonka lisäksi olen saanut lukea (hoitajan valitsemia) otteita hoitajan tietokoneen näytöltä tapaamisten yhteydessä. Mitä ne salaa, koska jotain siellä on. Jotain mitä ne eivät halua mun tietävän. Ja tunnen kuinka mun luottamuksenrippeet hajoilevat ja halkeilevat ja ajatuvat kauemmaksi toisistaan.

Pidättelen Milkaa liian kauan höpisemällä vielä Sokoksen ala-aulassa vaikka toinen yrittää lähteä jo kauppaan ja kotiin ja mä en osaa olla hiljaa anteeksi vielä kerran sir! Lupauduin äidin kanssa kauppaan kun se palaa shoppailukierrokselta veljeni kanssa, ja pyörin hetken tuijotellen kortteja ja hypistellen jännittävältä tuntuvia pintoja niissä, ja sitten lopulta siirrymme kohteeseemme ja ruokaostoksia ja haen Joonalle lisää ruokaa Mustista ja Mirristä, ja uuden pienemmän ruokakupin kun se sen vanha oli kokoa iso koira. Ei siinä muuta, mutta porukat lappasivat sille ruokaa kupin täyteen kun "eihän pohja edes peity" - mutta kun eihän se peity jos kuppi on aivan suhteeton verrattuna koiran tarvitsemaan ravintomäärään? Sentään ihottuma on lähes kadonnut kun raahasin nuo uudet ruoat Joonalle, joten taitaa olla että raukka on allerginen naudan- ja/tai sianlihalle - luultavasti naudalle.

Kotona pyörin ja hyörin ja puhun itsekseni ääneen niin että se häiritsee mua enkä osaa keskittyä siihen mitä teen ja naurattaa kun isä ei edes huomaa että mulla on uudet silmälasit ja teen mac and cheeseä ja se on hyvää mutten jaksa syödä ottamaani annosta ja sitten en tiedä mihin aika katoaa. Yritän kai nukkua mutten nukahda vaan istun ja sitten paijaan koiraa ja katson televisiota ja puhun aivan koko ajan jotain ja isältä menee hermot kun mulla on eriäviä mielipiteitä ja hän ei tiedäkään kaikkea ja nauran sisäisesti vaikka pitäsi sääliä (ja tämä on niitä ainoita tilanteita, joissa hyväksyn säälin - kun toinen on vain niin ... säälittävä). Sitten avaan koneen ja en tiedä mua ei väsytä vaikka olen kamalan väsynyt mutten tunne sitä ja toivon että kun väsymys iskee se iskee nopeasti eikä hitaasti koska silloin on riskejä ilmassa. En tiedä mitä tekisin. Tahtoisin kaikkea ja kaikenlaista ja naamalla keinuu irvistys ja nauran omille jutuilleni ja tuollainen joku saatanallinen lentävä eläin piinaa mua jo useampaa yötä putkeen lentämällä äkkiarvaamatta kohti ja sitten katoamalla löytämättömiin ja en pidä nopeista ja sekavista olennoista - varsinkaan lentävistä. (Nyt näen sen, se on paikallaan ikkunalaudalla, mutta helvetti kun en voi tarkkailla sitä koko aikaa jos yritän tehdä jotain muutakin? Ehkä pitäisi; ehkei pitäisi.)


Helvetillinen levottomuus. En tiedä onko tämä jotain, mitä ihmisen kuuluu kokea - jotain tavallista. Mutta jos on niin en halua tätä. Tämä on epämukavaa. Tämä on ahdistavaa. Tämä ajaa mut hulluuden partaalle ja tämä saa mut pelkäämään kaikkea ja tekemään asioita liian suuresti ja nopeasti ja paljon. Ehkä tämä on vain sosiaalisen yliannostuksen jälkeinen ylikuormitustila, jossa väsymys on mennyt kaikilla mahdollisilla tavoilla yli, ja esittää itsensä nyt paradoksaalisen käänteisesti? Ehkä vain nyt ... puen takaisin päälle vaikka jo t-paidassani on järkyttävän hikinen olo. Ja otan kuvia pärstästäni, tai siis uusista laseistani. Ja syön epätervellisesti (koska lihominen voisi muuten lakata!), ja juon liikaa lightkolaa, ja puhun itsekseni - mutten ääneen koska ne voivat kuulla. Levottomia ajatuksia, levottomia liikkeitä. Levoton keho ja levoton mieli. Vain kuolemassa kipu lakkaa ja rauha on ikuisesti läsnä - kun ei ole enää mitään.

np: Sia - Fair Game

1 kommentti :

  1. Oioioi, tahdon kuvia uusista silmälaseista! :------)

    VastaaPoista