Spinning Floating Heart PointerThe Moon -->

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Valo sisälleni pieninä palasina lankee


Huominen tulee. Kauhua jossain syvällä sisälläni - niin syvällä etten kykene tavoittamaan sitä, mutta siellä se on ja myllää. Minä olen liian iso, liian valtaisa. Minä olen liian ruma, ja arpinen ja rupinen ja haavainen ja märkivä. Minä en osaa puhua. Minä en osaa nauraa oikein. Minä en osaa katsoa silmiin. Minä tärisen ja minä nyin. Minä olen ahdistunut, ja hermostunut, ja levoton, ja minä pelkään niin.

Sydän hakkaa;
pu-pum
tu-tum
- - pum.

Pitäisi nukkua, tiedän tiedän tiedän tiedän. Viime yönä nukahdin aamukolmelta; heräsin kuudelta. Sitten yhdeksästä yhteen lisää unta. Loppusaldo: seitsemän tuntia. Tarkistin laukun, pakkasin loppuun. Tyhjensin isoiksi jääneitä vaatteita kaapistani. Hävetti monin tavoin, sillä niitä oli kolme muovikassillista. Kolme muovikassillista liian suuria vaatteita. Miten, miksi, miksi olin ostanut niin paljon? En ansaitse. Oksettaa. Pitäisi vielä jaksaa toimittaa ne kierrätykseen. Ja sitten kello tulee neljä iltapäivällä ja väsymys iskee ja pahenee koko ajan ja kuudelta vain makaan sängyssä mutta uni ei tule, ja sitten on ruoka, ja sitten aika kuluu, ja nyt en osaa sanoa enää väsyttääkö vai syökö jännitys ja pelko ja paniikki kaiken muun. Revin auki leukaani, vaikka tiedän sen olevan jo tarpeeksi oksettava muutenkin. Revin auki vatsamakkaraani, vaikka oksettaa. Kynsin, kynsin - ja häpeän. Olen oksettava, olen kamala, olen ruma, olen tyhmä, olen lihava, olen hirviö - ja silmiäni ympäröi enemmän ryppyjä kuin mitä on keskivertovanhuksella. Ja huomenna minä hyppään autoon, ja junaan, ja autoon, ja menen Tampereelle, ja tapaan ihmisiä, ja pitäisi olla innoissaan koska ihania ihmisiä - tiedän sen -, mutta minä vain ahdistun ja pelkään ja tahdon oksentaa itseni pois ja kuolla ja kadota ja pelkään pelkään pelkään pelkään. Olen väärä; olen väärin. Aina.

Anteeksi.

np: Lasten Hautausmaa - Hilja

2 kommenttia :

 1. et ole väärä etkä väärin vaan juuri oikein juuri tuollaisena kuin olet, vaikka siltä ei tuntuisikaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei tunnu juu ei.
   ja en tiedä onko sillä väliä onko se vain mun tunne; ei ole mitään todisteita etteikö kaikki olisi omaa kuvtelmaani, omaa harhamaailmaani. luultavasti on. kaikki on päässäni. aivan kaikki. eikä sitä voi paeta kuin tuhoamalla aivojeni toimintaa ylläpitävän kehon. ainakin se kertoisi asioita minulle -kenelle muullekaan. olkoonkin kaikki valhetta, en halua jäädä tänne tätä fiaskoa todistamaan loppuun. en naura parhaiten, enkä viimeisenä - mutta olen vapaa enkä enää vain loputtoman väärin.

   Poista